Zo vind je de leukste stageplek!

CategoriesOnderwijsScholen

Ben je op zoek naar een stage? Dan wil je natuurlijk een stage vinden bij een bedrijf dat goed bij jouw past. Maar het vinden van een stage is niet altijd zo gemakkelijk. Wat voor soort stages bestaan er allemaal? En waar let je op bij het zoeken naar een toffe stage? Er zijn verschillende zaken waar je goed rekening mee moet houden voordat je op zoek gaan naar een stage. Wat dit is? Lees snel verder! 

Het vinden van een geschikte stage

Veel studenten zullen als onderdeel van hun studie stage moeten lopen. Daarnaast zijn er ook studenten die meer werkervaring willen opdoen en buiten hun studie om nog stage willen lopen. Wat je reden ook is om stage te lopen, het is belangrijk om een passende stage te vinden. Zeker omdat je vaak voor een langere periode bij een bedrijf of organisatie stage loopt. Daarnaast zal je over het algemeen meer leren van een bedrijf dat past bij jouw interesses. Ga daarom op zoek naar een tof bedrijf waar jij stage wilt lopen!

De verschillende soorten stages

Goed om over na te denken is het soort stage dat je wilt gaan lopen. Zit jij in één van je eerste jaren van je studie dan wordt er over het algemeen van je gevraagd om een meewerk- of meeloopstage te doen. Zit jij aan het eind van je studie, dan ben je misschien eerder op zoek naar een afstudeerstage of een stage waarbij je ook aan je scriptie kan werken. Daarnaast bestaan er ook zomerstages of werkstudentschappen.

Een bedrijf dat bij jou past

Als jij er uit bent wat voor soort stage je wilt lopen, is het belangrijk om te bedenken bij wat voor soort bedrijf jij stage wilt lopen. Is er een bepaalde sector waar jij graag wat over wilt leren? Of zijn er specifieke werkzaamheden die jij tijdens je stage wilt uitvoeren? Ga dan op zoek naar een bedrijf waarbij dit kan. Ook is het verstandig om te bedenken in welke regio jij stage wilt lopen en of je dit liever bij een klein, middelgroot of groot bedrijf wilt doen. 

Nu jij weet naar wat voor stage je op zoek bent kan je zoeken naar stage vacatures. Bepaal wanneer jij ongeveer stage wilt lopen en welke bedrijven rond deze periode een stage aanbieden. Heb jij een specifiek bedrijf in gedachten waar je graag stage wilt lopen, maar zie je op dit moment geen open vacatures staan. Schroom niet om een mail te sturen met jouw motivatie. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *