Verhoog je baankansen in de hospitality branche

CategoriesOnderwijsNieuws

De hospitality branche is ontzettend breed. Er zijn veel verschillende sectoren en branches waar je kunt solliciteren naar verschillende functies. Functies binnen de hospitality branche kom je eigenlijk bijna altijd in je dagelijkse leven tegen. Denk maar eens aan een restaurant waar je een avondje uit eten gaat, of wanneer je naar een festival gaat of wanneer je een avond naar het theater gaat. Bovendien heeft werken in de hospitality branche veel voordelen. Om je baankansen te verhogen kun je bijvoorbeeld een Hotel management opleiding volgen. Tijdens je opleiding doe je veel praktijkervaring op en verhoog je je kans in de hospitality branche dankzij een eindstage van 10 maanden. Kies dus een opleiding die aansluit bij de sector waarin jij wil gaan werken.  

Voordelen opleiding aan de hotelschool

Het volgen van een opleiding aan de Hogere hotelschool kan veel verschillende voordelen hebben voor wanneer je later in de hospitality branche wil gaan werken. Tijdens je studie leer je veel over catering, evenementen, human resource, gastvrijheid, financiën, marketing en sales. Als je een internationale opleiding kiest, is de voertaal Engels. Hierdoor zul je met veel internationale studenten in de klas zitten. Ideaal dus voor wie veel connecties wil maken of in de hospitality branche in het buitenland wil gaan werken. Vaak begin je al snel met opdrachten in de praktijk, waardoor je meteen de kans krijgt om veel ervaring op te doen. Ook doordat je een lange stageperiode hebt, zul je bij het bedrijf waar je stage loopt ook meteen kans hebben op een vaste baan. 

Opleiding in het buitenland volgen

Omdat een opleiding aan de hotelschool of een andere opleiding binnen de hospitality branche vaak internationaal is, heb je vaak de mogelijkheid om tijdens je studie naar het buitenland te gaan. Je kunt in sommige gevallen een deel van je studie in het buitenland volgen. Op deze manier kun je blijven studeren maar tegelijkertijd meer leren van de wereld en verschillende culturen. Ook heb je vaak de keuze om een stage in het buitenland te volgen. Zeker voor wie later in het buitenland wil gaan wonen of werken, is dit een mooie kans. Door een stage te volgen bij buitenlandse bedrijven kun je meteen connecties leggen zodat je misschien na je stage bij dat bedrijf kunt gaan werken. 

Bijscholen tijdens je werk

Ben je al een tijdje afgestudeerd, heb je een leuke baan in de hospitality branche gevonden, maar heb je het gevoel dat je nog meer wil leren? Bijscholing is altijd een optie voor wie nog meer wil leren en door wil groeien om hogere functies te kunnen uitvoeren. Vaak is het mogelijk om je werk te combineren met een deeltijd opleiding, waardoor je je werk kunt combineren terwijl je meer kennis opdoet. Met jouw nieuwe kennis en inzichten kun jij een mooie toevoeging brengen bij het bedrijf waar je werkt, of misschien wel overstappen naar een hogere functie. Het is nooit te laat om te leren. Kennis is macht. Zeker voor wie zijn kansen op de arbeidsmarkt wil verhogen. 

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *