Redenen om in het basisonderwijs te werken

CategoriesDocentenOnderwijs

Het is steeds vaker in het nieuws dat er een lerarentekort dreigt te ontstaan, omdat de huidige leraren ouder worden en er geen generatie lijkt te zijn die hun taken over zal gaan nemen. Op https://www.roler.nl/ vindt je de leukste vacatures wanneer jij deze branche wil gaan redden.

Opgroeien met kinderen

Het is een leuke baan waarbij je veel verschillende mensen leert kennen, zowel de kinderen als hun ouders. Als basisschooldocent zie je de kinderen van jongs af aan opgroeien wanneer zij in groep 1 binnen komen en je ziet ze als jong volwassenen de basisschool verlaten wanneer zij oud genoeg zijn voor de middelbare school. Jij mag de kinderen begeleiden om hen klaar te maken voor de volgende stap in het onderwijs en jij zorgt voor hun basiskennis waar zij in hun toekomst waarschijnlijk nog erg veel gebruik van zullen maken. Er zitten dus veel mooie voordelen aan basisschool leraar worden.

Samen de schooltijd door

Er zijn veel verschillende redenen te noemen om in het basisonderwijs te willen werken, zo is het natuurlijk zoals gezegd super mooi om kinderen van jongs af aan mee te maken en ze door de eerste hele belangrijke fase heen te helpen, je bouwt ook een mooie band op met je leerling en ook het gezin dat daaromheen staat. Je leert de ouders kennen in de gesprekjes die je met ze voert en je leert daarmee ook de andere kinderen kennen in het gezin. Zo bestaat de kans dat jij niet alleen de grote broer in de klas hebt, maar ook de jongere broertjes of zusjes en jij samen met een familie meegroeit.

Leuke uitjes

Als je besluit om basisschool leraar worden dan betekent dit dat je meerdere vakanties in het jaar hebt en je misschien wel tegelijk met je eigen kinderen vrij bent. Je hebt wel een week minder zomervakantie, omdat je in de laatste week het komende schooljaar gaat voorbereiden, maar in die overige 5 weken en de andere weken in het jaar kun jij lekker blijven genieten.  Daarnaast heb je als basisschooldocent meerdere leuke uitjes in het jaar, denk aan een schoolkamp, de leuke schoolreisjes en andere excursies die je samen met je leerlingen mag doen. Je mag samen met de kinderen leuke avonturen beleven en daarmee samen mooie herinneringen maken.

Een verschil maken

Bijna iedereen kan zijn of haar basisschool juffen of meesters nog herinneren en dat betekent dat jij een verschil kunt maken in de schooltijd van iedere leerling die jij in de klas hebt en dat jij een mooie rol in hun jonge leven mag spelen.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *