Dé musthave voor online marketeers: Price Monitoring Tool

CategoriesNieuws

In deze tekst wordt er gekeken of voor de online marketeers de Price Monitoring Tool een musthave is. Deze methode is een manier om de kliks naar jouw links te verhogen en te zorgen voor conversie. Dit begrip betekent het percentage van bezoekers die overgaan tot een transactie. Meestal gaat dit over een aankoop bij een webshop, maar het kan ook gaan over de aansluiting een telefoonabonnement of een verzekering. Wat houdt de Price Monitoring tool precies in en wat kan het betekenen voor jou?

Wat is de Price Monitoring Tool?

Wanneer jij gebruik maakt van Google Shopping kun je met de Price Monitoring Tool al je concurrenten in beeld brengen. Je kunt in één overzicht een overlap zien tussen jouw assortiment en het productaanbod van de concurrenten. Door het filteren op allerlei mogelijk manieren is er te zien wat waar goedkoper of duurder is. Daarbij is ontzettend veel informatie te zien over jouw assortiment en over producten met concurrentie. Met filters als het merk en inclusief of exclusief verzendkosten. Het zorgt er daarnaast voor dat je de campagnes zo goed mogelijk kan optimaliseren. Prestaties van producten uit eerdere campagnes zijn in te zien en zijn analyseerbaar.

Wat kan het voor jou betekenen?

De Price Monitoring Tool is beschikbaar in alle landen waar Google Shopping ook beschikbaar is, wat betekent dat het voor iedereen in Nederland een optie is. Zoals net is geschreven heeft de Price Monitoring Tool meerdere functies. Deze zijn allemaal van positieve invloed op toekomstige beslissingen en campagnes. Het kan voor meer kliks en conversie zorgen door al deze functies. Daarom is de Price Monitoring Tool en echte musthave voor online marketeers. Wanneer er twijfel heerst is een gratis demo op Bigshopper.nl altijd een goede mogelijkheid om te testen of het iets voor jou is.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *